Asuntomyynti ja sisustus siirtyvät virtuaalitodellisuuteen

Keskon ex-pääkonttori Katajanokalla muuntui tyylikkäiksi asunnoiksi, joihin voi tutustua Artek Helsinki -myymälässä

Virtuaalitodellisuusstudio ZOAN ja Artek Helsinki -myymälä vievät asunto- ja sisustusesittelyt uuteen aikakauteen, kun Katajanokalla sijaitsevan Satamakatu 3:n asuntojen markkinointi alkaa. Keskon pääkonttorina aiemmin tunnettuun kiinteistöön saneerataan parhaillaan uusia koteja vuonna 1940 rakennetun talon henkeä kunnioittaen. Sisustukset asuntoihin on laatinut Artek. ZOAN on rakentanut asunto- ja sisustuskokonaisuudesta korkealaatuisen, interaktiivisen 3D-mallin, jonka avulla sisustettuihin asuntoihin voi tutustua etukäteen sekä verkossa että virtuaalitodellisuudessa.

Helsingin yliopiston Mixed Reality Hub -tutkimusryhmä on hankkeessa mukana tutkimassa virtuaalista ostokokemusta. Tutkimuksen tavoitteena on selvittää virtuaalitodellisuuden käyttöä asiakkaan näkökulmasta. Keskeistä on ymmärtää, miten teknologiaa voidaan parhaiten hyödyntää osana kokonaisvaltaista myymäläkokemusta ja päätöksentekoa. Asiakkaan kokemusten tutkiminen on osa laajempaa kokonaisuutta, jossa kehitetään mallia uusia visualisointiteknologioita hyödyntävien palveluiden kehittämiseen ja skaalaamiseen.

“Artekissa olemme kiinnostuneita uuden teknologian tarjoamista mahdollisuuksista. On mielenkiintoinen elämys astua sisään sisustussuunnitelmaan. Haluamme ymmärtää, voiko VR tulevaisuudessa auttaa huonekalujen ja sisustuksen valinnoissa ja hankinnoissa.”

Satu Paukkonen
markkinointipäällikkö

ZOAN on tuottanut kiinteistöalan toimijoille virtuaalitodellisuutta ja visuaalisia 3D-malleja jo kahdeksan vuoden ajan.

“Kehitys on menossa suuntaan, jossa asiakkaat olettavat, että myytävistä tai vuokrattavista kohteista on visuaalinen kokemus jo valmiina, vaikka itse kohteessa tehtäisiin vasta perustuksia. Jos esimerkiksi asunto myydään virtuaalikokemuksen avulla, moni haluaisi varmasti ostaa samalla myös sisustuksen.”

Miikka Rosendahl
toimitusjohtaja, ZOAN

Virtuaalitodellisuus yhdistettynä tekoälyyn tulee muuttamaan kiinteistö- ja sisustusmarkkinoita merkittävästi.

14.3. alkaen asiakkaat pääsevät kokemaan Artekin sisustukset virtuaalitodellisuudessa Artek Helsinki -myymälässä Keskuskadulla.